Welcome Banner

Eurovision Song Contest 2016
10/12/14 May 2016

Live from Malmo #1

15/05/2013 | Posted in News | By

Уфффф Шведска. Значи, кога победија лани, се испофалија на сите усти како ќе организирале најдобра Евровизија до сега. И не шлакнаа во Малме, кој ај‘ да кажеш, не е толку мал (300.000 жители, плус-минус), ама ниту нешто го украсија градов

Read More...

Павилионот Moriska ќе биде Euro Fan Cafe со се што посакуваат фановите на Евросонг

25/03/2013 | Posted in News, OGAE | By

Како дел од понудата на градот Малме како домаќин, убавиот и распространетиот Moriska павиљон ќе има уникатна Евровизиска програма во текот на денот и ноќта и ќе претставува место за дружба за време на Eurosong 2013. Moriska павиљонот во Малме

Read More...

Поранешни евровизиски учесници на Сунчане Скале 2012 во Херцег Нови

15/06/2012 | Posted in News | By

Музичкиот фестивал Сунчане Скале од година во година станува се попопуларен и познат по тоа што на него учествуваат и меѓународно признати пејачи. Оваа година на него ќе имаме можност да видиме и некои бивчи евровизиски претставници, како од самата

Read More...